Blog

Para yatırmadan önce hüküm ve koşullarımızı okuduğunuzdan emin olun.
Bonusları olan ödeme yöntemlerini kullanmayı öneririz.

YouTube Gizlilik Modu Nasıl Etkinleştirilir?

YouTube Gizlilik Modu Nasıl Etkinleştirilir?

Dünyanın en popüler video uygulamalarından YouTube Gizlilik Modu özelliğiyle platformu daha kullanışlı hale getirmiştir.

YouTube Gizlilik Modu, kullanışlılığıyla dikkat çekiyor. Normalde platform üzerinde video izleme geçmişiyle arama geçmişi “Ayarlar” kısmında duraklatma yapılmadığında kayıt altına alınmaya başlar. Kayıt altına alınan hem arama hem de izleme geçmişini kullanıcılar istedikleri zaman cihazlarından görüntüleyebilir. Platformun kullanıcılarına sunduğu bu özellik; izlenecek videolarla yapılacak aramaların platform geçmişinde listelenmesi engellenebilir. YouTube Gizlilik Modu çok kolay devreye sokulabilir. Kullanıcı istediği zaman özellikten çıkıp geçmişini yeniden kayıt altına alabilir.

YouTube Gizlilik Modu’ nu Etkinleştirme

YouTube Gizlilik Modu, 2 şekilde aktif hale getirilebilir. YouTube Gizlilik Modu etkinleştirme için öncelikle platformun ana sayfasının sağ üst tarafındaki “Hesabım” bölümüne girilmelidir. Daha sonra ekrana gelecek hesap ayarları sayfası üzerindeki seçeneklerin üzerinden “Gizli Modu Aç” alanına dokunulmalıdır.

Yukarıdaki aşamaların ardından platform direkt moda geçer. Gizli moddan kullanıcı çıkış yapmadığı sürece platformda özelliği kullanmaya devam eder. YouTube Gizlilik Modu yalnızca mobil uygulamalardan aktif hale gelir. Bilgisayardan bu özelliğin aktifleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

YouTube Gizlilik Modu Kapatma

YouTube Gizlilik Modu’nun aktifleştirilmesi kadar kapatılması da çok kolaydır. Birkaç işlemle kolayca kapatılabilir. Eğer uygulama kapatılırsa da özellik direkt iptal edilebilir. YouTube Gizlilik Modu etkinleştirme işlemini iptal etmek için şu adımları takip edebilirsiniz;

·       Öncelikle hesabım ikonunun olduğu alana gelinmelidir.

·       Hesabım ikonunun olduğu alandan “Gizli Mod İkonuna” tıklanmalıdır.

·       Ekrana gelecek olan alt penceredeki seçeneklerin üzerinden “Gizli Modu Kapat” seçeneğine tıklayınız.

YouTube Gizlilik Modu, Google Chrome tarayıcısı üzerindeki gizli pencere özelliğine çok benziyor. Bu özellik aktif hale getirilirse YouTube hesabı üzerinden yapılan aramalarla izleme geçmişi kesinlikle kayıt altına alınmaz. Normal şartlar altında gerçekleşen aramalar, izlenen videolar ayarlar alanı üzerinden kolayca görüntülenebilir. Özellik üzerinden gerçekleştirilecek tüm aktiviteler kaydedilir. Özellik aktifleştirildiğinde kullanıcı sanki hesabına hiç giriş yapmamış gibi olur. Örneğin; YouTube Gizlilik Modu aktifleştirme işlemi yapıldıktan sonra arama kutusu içerisine “oyun havaları” yazılıp ekrana gelen listeden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Geri